Японський автовиробник Honda розповів, що пережив в минулі вихідні серію хакерських атак, повідомляє Reuters. Представник компанії уточнив, що системи компанії були вражені вірусом, схожим на той, який обрушив комп’ютерні мережі по всьому світу в минулому місяці. По всій видимості, мова йде про вірус WannaCry.

Honda виявила атаки на свої комп’ютерні системи в Японії, Північній Америці і Європі починаючи з 18 червня. В результаті автовиробник був змушений зупинити на добу роботу заводу в японському місті Саяма, який випускає щодня до 1000 автомобілів моделей Accord, Odyssey і Step Wagon.

Повідомляється, що вірус вразив систему управління виробничими лініями. Відновити роботу підприємства вдалося до 20 червня. Виробничі лінії в інших країнах не припинялися. Інших подробиць інциденту компанія не наводить.

Нагадаємо, що на початку травня вірус WannaCry вразив мільйони комп’ютерів по всьому світу.Тоді від вірусу також постраждали і автовиробники. Зокрема, через атаки були змушені зупинити конвеєри концерни Renault SA і Nissan Motor Co.