1440584745_zb1

Принаймні такий висновок можна було зробити, оглянувши виставку сучасного озброєння і військової автотехніки вітчизняного виробництва, котра відбулась у Львові на базі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Таким чином, львів’яни та гості міста мали можливість ознайомитися з новітніми зразками продукції українського автопрому, якими зараз починають оснащувати українське військо.

Наприклад, великий інтерес у відвідувачів викликали нові модифікації українського бронеавтомобіля «Дозор-Б», який виготовили танкобудівники Львівського бронетанкового заводу. Як повідомив виконуючий обов’язки цього оборонного підприємства Віктор Андрощук, днями було підписано угоду з Міністерством оборони України щодо серійного поставки «Дозорів» оборонному відомству. А один з трьох бронеавтомобілів, представлених на виставці, вже проходить випробування в українській армії.

Також велелюдно було біля стенду Кременчуцького автомобільного заводу «КрАЗ». Лінійка броньованих машин цього заводу була представлена новітніми «Кугуаром» і «Спартаном» та гігантськими «Шреком» і «Раптором». Слід зазначити, що вони вже добре себе зарекомендували в бойових умовах. Бійці Національної гвардії України тепер мають цю техніку на озброєнні й успішно використовують в зоні проведення антитерористичної операції.

– Виставка озброєння і військової техніки має велике військово-патріотичне значення для виховання молоді, особливо маленьких українців, які сьогодні прийшли з батьками в Академію, щоб подивитися на нові бронеавтомобілі, – зазначив начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук. – Такий захід демонструє не тільки наростаючу військову міць нашої держави, але і піднімає дух нашого народу, який зараз вкрай необхідний для захисту України.

 

document.write(«»);