1441076131_2

Нещодавно виповнилася сорок першої річницї з початку виробництва автомобіля-мрії з красивою назвою «Чайка», пише o-doroge.com.

Автомобіль з усіх боків був унікальний: відмінний зовнішній вигляд, потужний двигун V8, відмінна динаміка, величезні розміри. Серед всього автомобільного парку того часу «Чайка» була найбажанішим автомобілем, а виконати мрію могли дуже не багато хто. На «Чайці» можна було їздити тільки якщо ви великий чиновник, або вам пощастило взяти «Чайку» на прокат для якого-небудь свята. «Чайка» стала бажаною гостею на кожному весіллі.

20374

«Чайка» з’явилася в 1959 році і, на жаль, її не можна назвати досягненням наших дизайнерів. Зовнішність була взята з американського пафосного Packard Patrician. Причому «Чайка» ГАЗ-13 була не першим автомобілем, якого скопіювали з Packard. Ще один автомобіль для «високих чинів» ЗІЛ-111 був копіювали з Packard.

У 1957 році з’явилися перші дослідні зразки ГАЗ-13. Вони були абсолютно ідентичні з Packard, навіть якщо звернути увагу на «Чайку», можна побачити «Паккардівську» галочку. Нахабство звичайно, але Кремль регулярно закуповував американські Packard, якими користувалися багато чиновників. Так що, як постійним клієнтам – можна.

Чому саме Packard? Дизайнери поганого б як приклад брати не стали. І дійсно, Packard в ці роки робив красиві в США автомобілі. Дизайн «Чайки» вийшов дуже витонченим, з готичними нотками в обводах і вигинах. Правда, наступні серії Packard перестали бути «зразковими». Після придбання Studebacker «Паккарди» стали важкими і похмурими.

Для «Чайки» був розроблений повністю новий двигун V8, який потім використовувався для побудови автомобіля «Волга» спеціального призначення. Конструкція двигуна була дуже прогресивною, багато частин були виготовлені з алюмінієвих сплавів, зокрема і блок циліндрів. Двигун працював в тандемі з автоматичною гідромеханічною коробкою, яка спочатку розроблялася для ГАЗ-21.

«Чайка» була рамним автомобілем. Рама мала Х-подібну форму і кріпилася до кузова в 16 точках через спеціальні подушки. Це давало автомобілю велику жорсткість на кручення. Автомобіль оснащувався гідравлічним підсилювачем керма, вакуумним підсилювачем гальм, електричними склопідйомниками і радіоприймачем з автоматичним пошуком станцій.

«Чайка» ГАЗ-13 випускалася в трьох основних модифікаціях: ГАЗ-13, ГАЗ-13А і ГАЗ-13Б.Перший варіант був «базовим», другий варіант мав кузов типу «лімузин» з перегородкою між водієм і пасажирським відсіком, третій варіант мав кузов «кабріолет». Було також випущено 20 санітарних ГАЗ-13С, для обслуговування чиновників. Списані з «держслужби» «Чайки» зазвичай потрапляли до РАГСів, де і служили весільними лімузинами.

Випускалося також дві цікавих спецмодіфікація. Одна з них була автомобілем зв’язку і оснащувалася спеціальним радіоустаткуванням. Ще одна мала посилену передню частину і призначалася для тарану. Зазвичай вона рухалася попереду кортежу.

ГАЗ-13 була знята з виробництва в 1981 році, всього було випущено трохи більше 3 тис. одиниць. Їй на зміну прийшла нова «Чайка» ГАЗ-14.

document.write(«»);