Mercedes-Benz-GLB-render-3

Компанія Daimler готується до випуску нового компактного кросовера, який стане своєрідною інтерпретацією знаменитого «Гелендевагена» – Mercedes-Benz G-класу. Як повідомляє видання Auto Bild, нова модель отримає назву GLB і буде відрізнятися незграбним зовнішнім виглядом і відносно компактними розмірами.

Вперше про випуск «міні-Гелендевагена» заговорили ще в 2012 році – тоді очікувалося, що нову модель назвуть GLG. Потім в 2014 році планований позашляховик сплив вже під ім’ям GLB, але тоді про нього не було відомо практично нічого. І ось тепер у розпорядженні німецьких журналістів з’явилася перша технічна інформація.

Правда, поспішаємо розчарувати – в технічному плані Mercedes-Benz GLB матиме мало спільного з оригінальним «Гелендевагеном». Наприклад, у моделі не буде системи повного приводу. Зате новинка отримає значний дорожній просвіт і короткі свеси, що все-таки дозволить її власнику з’їжджати з доріг загального користування.

Крім того, відомо, що новий Mercedes-Benz GLB буде пропонуватися у двох варіантах: стандартному 5-місному і семимісному, з колісною базою, збільшеною на 120 мм. Щодо двигунів, то очікується, що нова модель отримає бензинові та дизельні мотори об’ємом від 1,6 до 2,0 літра. Вихід Mercedes-Benz GLB на ринок запланований на 2019 рік.

document.write(«»);