avto-Ural-53099-Tayfun-U

Ми вже розповідали про проект “Тайфун”, який спільно реалізовують російські автовиробники КАМАЗ і Урал. Мова йде про спецавтомобілі так званого MRAP-класу, які не бояться обстрілів і підривів на мінах. Але досі Міноборони РФ позиціонувало такі машини як транспортні, призначені для перевезення особового складу. Але зараз вдалося роздобути технічні характеристики новітнього Урал-53099 з колісною формулою 4х4, який буде не лише для перевезення солдатів.

Отже, в рамках форуму “Армія-2015″ в Підмосков’ї відбулася закрита презентація 2-вісного Урал-53099 з проекту “Тайфун-У”. Нагадаємо, що раніше вже демонструвалася 3-вісна версія, яка навіть проїхалася по Червоній площі під час параду 9 травня.

Поява ж 2-вісної модифікації Урал-53099 – це логічне продовження “лінійки” “Тайфунів”. У цього автомобіля інші цілі і завдання, і, зрозуміло, можливості.

avto-Ural-53099-Tayfun-U

Урал-53099 (ЗА Урал-53099) з броньованим однооб’ємними модулем на рамі колісної формули 4х4, призначений для використання в ролі основної бойової техніки легких загальновійськових бригад сухопутних військ і стрілецьких бригад територіальної оборони округу на воєнний час, а також для виконання функцій транспортування особового складу, його вогневої підтримки на полі бою і ведення бою з машини і інших завдань.

Автомобіль має повну масу 16 т з екіпажем і повним навантаженням. А маса спорядженого автомобіля – 14 т. Крім того, він може буксирувати причіп масою до 5 т. Кабіна розрахована на 2 людини і ще 8 десантників зможуть розміститися в жилому модулі. Крім цього, Урал ще зможе взяти на борт 2 т вантажу.

Параметри Урал-53099 наступні: довжина – 8 065 мм, ширина – 2550 мм, висота – 3645 мм. Автомобіль має регульований кліренс – від 300 до 500 мм. При цьому, броньований Урал досить динамічний і може розвинути швидкість до 110 км/год на шосе, а розгін до 60 км/год – 40 с. Контрольна витрата палива при швидкості 40 км/год – 27 л/100 км. При більш високих швидкостях – 31 л/100 км. Броньовик має запас ходу на 1800 км.

Про те, що автомобіль спочатку створювали як бойовий, свідчить і кріплення під озброєння. Урал-53099 оснащений танковим кулеметом “Корд” 12,7 мм, гранатометом АГ-17А або “Балкан”, а також має чохли для транспортування ручних кулеметом ПКТМ. Також автомобіль оснащений приладами нічного бачення, відеокамерами кругового огляду і опційно, системою визначення точки пострілу.

Урал-53099 оснащується 450-сильним дизелем ЯМЗ-5367 і автоматичною КПП Allison. Шини з антиміннимі вставками дозволяють витримувати до 10 влучень куль і продовжити рух, навіть якщо тиск впав до 0.

“Тайфун-У” оснащений радіостанцією Р-168-25-УЕ, що працює в УКХ-діапазоні (30-107,9 МГц) з дальністю до 20 км і програмно-апаратним комплексом АВСК-Е.

Кабіна однооб’ємного корпусу капотного виконання, розташована за двигуном, двомісна, каркасно-панельної конструкції, уніфікована по основних вузлах, забезпечена двома бічними орними дверима, з болтовим кріпленням до кабіни. На даху розташований круглий люк. Вітрове вікно двосекційне. Скла вітрового вікна і скла вікон дверей вклеєні в металеві рамки, що мають болтове кріплення до кабіни.

Кабіна однооб’ємного корпусу протикулевого бронювання, з глухим склінням вікон, скла – куленепробивні, опалювальні. Перед радіатором встановлені броньовані решітка.

Залюднений відсік однооб’ємного корпусу каркасно-панельної конструкції, з аппарелью в задній частині, люками круглого перетину на даху, з V-подібною формою днища і багатошаровою підлогою, рознесеною конструкцією, що виключає його пробиття при впливі вражаючих факторів зброї, а також виключає при деформації зіткнення зовнішнього та внутрішнього шарів підлоги. По боках встановлені оглядові вікна з бійницями для ведення вогню зі стрілецької зброї. На вікнах передбачені штори. Залюднений відсік однооб’ємного корпусу обладнаний кондиціонером, ФВУ, автономним нагрівачем, автоматичною установкою пожежогасіння. Усередині населеного відсіку однооб’ємного корпусу, з кріпленням на бічні стінки, встановлені сидіння з системою енергопоглинання при підриві. Кількість місць для населеного відсіку – 8.

А тепер найважливіше. Що ж здатний витримати автомобіль Урал-53099 “Тайфун-У” і де його слабкі місця? Бронекорпус зварений з листів броні, крім того, ще є й додаткові аркуші керамічної броні. Тому такий Урал має клас захисту 6 за ОТТ і 4 по STANAG 4569. Це означає, що екіпажу не прийдеться хвилюватися навіть при круговому обстрілі з кулемета “Корд” калібру 12,7 мм боєприпасами В3 або з кулемета КПВТ калібру 14,5 мм.

Не страшні екіпажу і розриви снарядів калібром 152 мм на відстані 25 м.

Антимінний захист також на дуже високому рівні. Екіпаж не постраждає, а “Тайфун-У” збереже рухливість при підриві міни в еквіваленті 2 кг прямо під колесом або 5 кг на відстані 2 м від автомобіля.

Екіпаж зможе вижити навіть якщо під колесом вибухне пристрій в еквіваленті 8 кг тротилу, а на відстані 2 м Урал витримає і 20 кг.

А ось основні агрегати Урал-53099 мають захист тільки при обстрілі з АК-74.

Бойовий модуль являє собою винесену на дах дистанційно керовану установку з 7,62-мм кулеметом ПКТМ або 12,7-мм кулеметом 6П49 «КОРД» або 30-мм автоматичним гранатометом типу АГ-17А або 40-мм автоматичним гранатометом типу «Балкан» зі стабілізацією зброї у двох площинах з прицільно-спостережним комплексом і боєкомплектом з системою харчування, а також розташовані всередині броньованого однооб’ємного корпусу пульт управління і дисплей оператора.

Як бачимо, “Тайфун-У” – це не просто транспортний автомобіль, а фактично легкий БТР, який за силою озброєння вже наближається до БТР. До того ж його досить непросто підбити силами стрілецького озброєння і ручними гранатами.

Вартість Урал-53099 “Тайфун-У” поки не названа, але вона буде значно нижчою американських аналогів.

document.write(«»);