Без імені

ПАТ “Автокраз” презентував українську бойову машину під назвою “Фіона”, розповідає Олексій Кондаков на Каналі 24.

Це покращена шестиколісна версія двохосьового броньовика “Шрек”. Вже скоро машина може з’явитися на озброєнні українського війська.

“Цей автомобіль вже призначений для долання важкого ґрунту, за більш непрохідній місцевості, по установці більш важкого озброєння поліпшення його динамічних властивостей”, — розповів директор генеральний директор ПАТ “Автокраз”.

Фіона зроблена на колісній базі “6х6″ від українського Краза “6322”. Під капотом машина має американський двигун Cummins об’ємом майже 11 літрів та потужністю у 380 кінських сил. Залежно від замовлення, можуть встановити й інший.

Спереду та ззаду бронеавтомобіль обладнали інфрачервоними камерами. Для того, щоб вночі машина мала змогу їхати з вимкненими фарами. Є тут також башта для крупнокаліберної зброї, а позаду — автоматичні двері для оперативної евакуації. Вміщає “Фіона” 12 чоловік і двоє членів екіпажу.

“Фіона” не є серійним автомобілем. Роблять її відповідно до вимог замовника, тому й існує ціла лінійка модернізацій. Вартість одного стартує від 200 тисяч доларів. Новинкою вже зацікавилися українські військові.

Окрім України, “Фіону”на озброєння поставлять у Туніс, Нігерію, Ефіопію та Єгипет.

document.write(«»);