пьяный-за-рулем

Пропонуємо десять правил, які здивують будь-кого.

1. Топлес під забороною

Чоловікам і жінкам в Таїланді заборонено керувати транспортним засобом з оголеним торсом – це стосується і автомобілів, і автобусів, і таксі тук-тук. Про звичайні велосипеди не уточнюється.

2. Одну-дві на доріжку

У Коста-Ріці можна не криючись випити алкоголь перед тим, як сісти за кермо, якщо ви впевнені, що його вміст у крові не перевищує 0,05%. У той же час там заборонено голосно слухати музику в авто поруч з церквою, лікарнею або школою.

3. Алкотестер завжди з собою

У Франції, навпаки, екстремально стурбовані концентрацією алкоголю у водіїв – там заборонено сідати за кермо без портативних алкотестерів. Для тих, хто бере машину напрокат, передбачені одноразові набори за п’ять доларів. Без цього доведеться заплатити штраф у 15 доларів. Але, на щастя, місцеві поліцейські на цих штрафах не “підірвані”.

4. На брудних не можна, але мити – теж

Що стосується Москви, то тут американцям здається нелогічним заборона самостійного миття машини на вулиці. Але при цьому, якщо вона брудна, власнику загрожує штраф в 2000 рублів. Раптом водієві незручно їхати на автомийку, переживають за москвичів іноземці.

5. Доносити думку без мови жестів

Водіям на Кіпрі, по суті, заборонено відривати руки від керма. Навіть якщо в цьому не було якогось агресивного посилу на адресу інших водіїв або перехожих, якщо побачили “гулящі” руки поліцейські можуть оштрафувати людину за кермом на 35 доларів.

6. Пастухи тут за головних

У Південній Африці автоводії зобов’язані поступатися дороги загального користування пастухам і погоничам тварин. Якщо з людиною йде бик, кінь, осел, вівця, коза, свиня або страус – він король дороги, а ось перешкодити їм водія транспортного засобу можуть оштрафувати на цілих 500 доларів.

7. Калюжі не розхлюпувати, від п’яних рятуватися

У Японії водія, який спокутує пішохода брудом з калюжі, оштрафують мінімум на 60 доларів. Але це копійки в порівнянні зі штрафами, які можуть виписати добропорядному пасажиру, що їде в авто з п’яним водієм, або людина, яка позичила п’яному свою машину.

8. Їж або кермуй

У Великобританії можуть серйозно покарати водія, застуканого за кермом з яблуком або сендвічем.

9. Цікава нумерація

У столиці Філіппін Манілі водіям не можна заїжджати до деяких жвавих районів міста в певні дні тижня і години – з прив’язкою до номеру їхнього автомобіля. Наприклад, якщо номер закінчується на 1 або 2, то водія можуть оштрафувати, якщо він з’явиться в заповітному для нього місці в понеділок з 7 ранку до 7 вечора.

10. Вівці бояться самотності

У США, звичайно, теж збереглося чимало химерних правил. Так, в штаті Монтана заборонено перевозити овець в кузові поодинці. Але, на щастя, одну вівцю завжди можна взяти до себе в кабіну. А в Неваді можна їздити по шосе верхи на верблюді.

document.write(«»);