В Україні з'явиться ще один тип дорожньої поліціїСпеціальна транспортна поліція буде стежити за порушеннями при автомобільних перевезеннях в Україні

ро це розповіли в міністерстві інфраструктури.

«Найближчим часом для забезпечення ефективного контролю за безпекою руху та дотримання вагових норм на українські дороги вийдуть нові треновані люди з нульовою толерантністю до корупції. Зараз ми працюємо над тим, щоб забезпечити їм нормальні конкурентоспроможні зарплати, у них буде мотивація працювати чесно. Більш того, забезпечимо постійний видеонадзор за процесом перевірок», — розповів Андрій Пивоварський, міністр інфраструктури України.

Однією з головних завдань нової служби буде розібратися з систематичним руйнуванням автомобільних доріг України перевантаженими фурами. Згідно з проектом постанови Мінінфраструктури нові обмеження для доріг державного значення (1-3 категорії) складуть 40 тонн (11 тонн на вісь), а для доріг місцевого значення (4-5 категорії) — 22 тонни. Для порушників нових норм передбачені і штрафи, які складуть від 8500 до 85 000 гривень. А для систематичних порушників передбачено позбавлення прав водія, скасування ліцензії для компанії-перевізника або навіть конфіскація транспортного засобу.

Також Світовий банк профінансує встановлення автоматичних вагових комплексів на дорогах, які дозволять зважувати вантажівки в русі і відразу відправляти сигнал про порушення.

document.write(«»);