1442841783_1

На протязі декількох десятиліть сучасні технології перетворили дизельні двигуни на справжній витвір мистецтва. Мала витрата палива і високий крутний момент – головні переваги “дизеля”. Однак, забруднення навколишнього середовища такими моторами залишається головною проблемою, що викликає занепокоєння і критику з боку політиків, природоохоронних організацій і навіть автомобільних експертів. Справа в тому, що дизельне паливо згорає при більш високій температурі, ніж бензин і викидає через вихлоп більше сажі, яка багата на вуглець, сульфати, нітрати і метали, пише o-doroge.com.

Не дивлячись на те, що близько 50% нових автомобілів проданах в Європі комплектуються дизельними двигунами, сегмент цих моторів, швидше за все, досяг свого піку, враховуючи екологічну тенденцію в Європі і популярність інших видів силових установок: бензиново-електричні гібриди, plug-in гібриди, а також малолітражні трициліндрові бензинові мотори з турбонаддувом.

Деякі автовиробники, наприклад Audi і Peugeot-Citroen, працюють над компромісом, розробляючи дизельні гібриди, але в такому випадку з’являється інша проблема – висока вартість таких силових установок.

Все це говорить нам про те, що найближче майбутнє, найімовірніше, буде за бензиновими гібридними автомобілями, при чому не стільки за традиційними, скільки за plug-in гібридами, адже такі силові установки поєднують в собі переваги звичайного гібридного авто і електрокара. Тобто в них також присутній двигун внутрішнього згоряння, електромотор і акумулятори, але які заряджаються не тільки від роботи ДВЗ, а й від електромережі як у звичайного електрокара. Очевидна перевага таких автомобілів це те, що на них можна їздити як на електромобілях не боячись при цьому за розрядку батареї і зупинку де-небудь на півдорозі до місця призначення, адже в цьому випадку на допомогу прийде бензиновий мотор.

document.write(«»);