volkswagen_caddy_na_gaze_stal_ekonomichnee

Нещодавній скандал навколо шахрайства компанії Volkswagen, крім переділу світового ринку автомобілів може мати і позитивний вплив на споживачів – в найближчі місяці покупка нової машини тій же комплектації може обійтися набагато дешевше.

Про це пише італійська il Giornale, посилаючись на провідного експерта консалтингової компанії Frost & Sullivan по автомобільному ринку П’єтра Боджіі.

“Для того, щоб не втратити свою частку ринку на користь інших виробників, Volkswagen може почати цінову війну, яка, в короткостроковій перспективі, буде вигідна споживачам”, – підкреслив він.

Аналітик також додав, що “жоден виробник не може собі дозволити поставити під загрозу вартість транспортного засобу на вторинному ринку, особливо в сегменті легкових автомобілів, де попит на нові моделі безпосередньо залежить від можливостей продати вже придбані. Але в даному випадку Volkswagen буде готовий жертвувати прибутковістю для збереження частки ринку. Звичайно, це позначиться на фінансах компанії”.

Все це, підкреслює експерт, буде відбуватися в короткостроковій і середньостроковій перспективі. У той же час, розглядаючи довгострокове майбутнє, скандал з Volkswagen завдасть нищівного удару по класичній технології двигуна внутрішнього згоряння, яка стикається зі все більш жорсткими обмеженнями на викиди в атмосферу. До 2020 року в своїх нових моделях автопром, ймовірно, зосередитися на інших видах двигунів, таких як електричні або гібридні.

document.write(«»);