1443852182_2

КрАЗ продемонстрував нову броньовану вантажівку КрАЗ 6322 Раптор, яка вже скоро почне надходити в підрозділи Національної Гвардії та Збройних Сил України. Це саме та модель, яку так потребували наші силові структури, оскільки вона забезпечує захист екіпажу та десанту як від стрілецького озброєння, так і від мін. І хоча КрАЗ 6322 Раптор – це не MRAP-вантажівка в класичному розумінні, проте він перевершує за багатьма характеристиками продукцію КАМАЗа і Уралу, пише o-doroge.com.

КрАЗ “Раптор” являє собою подальший розвиток бронемашин, створюваних у партнерстві з з канадською компанією Streit Armored Group. Новий бронеавтомобіль – це багатоцільовий броньований бортовий автомобіль на шасі КрАЗ-6322 з колісною формулою 6х6. Особливістю нового бронеавтомобіля – знімне броньоване відділення для десанту. У разі необхідності знімний броньований кунг може бути знятий і встановлений на блок-пост і служити місцем для житла і обігріву особового складу. Бронемодуль може вмістити 20 осіб.

Під час демонстраційних випробувань транспортних засобів КрАЗ-6322 з легкістю подолав смугу перешкод на полігоні, що включала такі перепони, як “великий пагорб” (висота – 5,2 м.), Десять пагорбів (висотою до 2-х метрів кожен і з відстанню між вершинами 6 метрів), а також “бетонні перешкоди”, “вибоїста дорога”, “трамплін” і водна траншея глибиною 1,5 метра і довжиною 25,7 метра.

На відміну від версії “Раптор”, яку АвтоКрАЗ демонстрував в 2007 році на виставці IDEZ-2007 для країн Перської затоки та Індії, у українському варіанті – повністю броньована кабіна, капот, встановлений більш потужний захист паливних баків та ін. Змінили і бійниці в броньованому кунге. До речі, ще тоді Raptor виявився єдиним з представлених на виставці тривісних автомобілів, який зумів пройти таке серйозне випробування, як “вертикальна стінка”. Це перешкода виявилося “по плечу” тільки чотиривісним машинам.

Важлива особливість КрАЗ-6322 Raptor – безпрецедентно висока прохідність. Завдяки колісній формулі 6х6, блокуванню міжколісних і міжосьових диференціалів, а також широко-профільним шинам, цей транспортний засіб може переміщатися по хитких пісках, болотистій місцевості або сніжному покриву. Вантажопідйомність авто становить 6 т. При повній масі (23 т.) може буксирувати причіп повною масою до 30 тонн. Він оснащений 330-ти сильним дизельним двигуном з турбонагнітачем, двома паливними баками ємністю 250 л. кожен, що забезпечують машині запас ходу 1500 км.

Досвід бойових дій на Донбасі вже довів високу ефективність подібних автомобілів. Наприклад, броньований за аналогічною схемою КрАЗ-6322, підготовлений ВКФ “Практика” для Нацгвардії, потрапив у засідку і був обстріляний з трьох сторін. Але броневантажівка не тільки змогла самостійно виїхати з зони бою, але й ніхто з команди не постраждав. Крім цього, КрАЗ-6322 “Раптор” значно дешевший, ніж спецавтомобілі MRAP-класу Kraz Shrek і перевершує російські аналоги КАМАЗ-Мустанг і Урал-Федерал.

document.write(«»);