Сьогодні на ринку стабільною популярністю користуються кросовери і позашляховики. Однак що робити, коли автомобіль старенький, а пересуватися бездоріжжям таки треба?

В такому випадку є 4 найбільш популярних способи для того, щоб кліренс додав кілька сантиметрів в розмірі. Усі вони досить нешкідливі і не вимагають великих фінансових витрат, пише Автотема з посиланням на ТМ.

Більшість сучасних автомобілів мають кліренс в межах 13-18 см. Але при цьому розробники не враховують особливості експлуатації автомобілів в Україні. Тому для наших автолюбителів часто постає питання про підвищення кліренсу.

Нові пружини. Сьогодні виробники пропонують пружини, як опускають автомобіль, так і роблять його вище. Останні відрізняються більш товстим прутом і підвищеною жорсткістю.

Однак разом з ними слід встановити і поліпшені амортизатори. Тоді не буде ніяких проблем з управлінням і безпекою.

Збільшені колеса. Цей спосіб полягає у використанні шин з більш високим профілем. Вони піднімають автомобіль самі по собі.

Проставки під пружини. Цей спосіб є найпростішим. Полягає він у тому, що під пружини кладуться гумові шайби.

Щоравда, краще не скупитися, а встановити нові поліпшені пружини. Тоді ефект буде відчутніший.

Баффер. Вони являють собою силіконові кільця, які можна придбати на будь-якому авторинку. Баффер розміщуються між витками пружини і елементарно кріпиться за кілька хвилин за допомогою пластикових стяжок. Щоб їх встановити, досить підняти автомобіль на домкраті.

Підсумок. Навіть на автомобілі зі значним пробігом можна збільшити кліренс. В основному це результат маніпуляцій з пружинами.