Навряд чи "всевидяче око" з'явиться на дорогах – нема ні камер, ні нормативних документівПо Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», який в народі називають про Законом про відеофіксації, вже в листопаді на дорогах України повинна запрацювати автоматична фіксація порушень ПДР. Однак, як стало відомо AUTO-Consulting, цього може не статися. Причин декілька.

Президент підписав закон про фотофіксації порушень та штрафних балах

По-перше, як повідомив AUTO-Consulting, народний депутат, член парламентського підкомітету з безпеки дорожнього руху Ігор Діденко, досі немає ніяких розпоряджень Кабміну про те, яким способом повинна і буде здійснюватися автоматична фіксація порушень.

По-друге, не тільки не проводиться ніяких тендерів на поставку камер для автоматичної фіксації, але немає навіть оголошень про те, якими технічними засобами буде проводитись автоматична фіксація і коли ці камери почнуть ставити на дорогах.

І ще, на думку Ігоря Діденка, не вирішено головне питання: камери будуть ставити для того, щоб збирати з водіїв гроші. Чи все-таки для підвищення безпеки на дорогах. За його словами, поправка про те, що повинні бути знаки, що попереджають водіїв про автоматичної фіксації порушень, з остаточного варіанта доповнень до ПДР зникла.

document.write(«»);