Найбільше авто викрадають у Києві і на Сході, найчастіше – ВАЗи і Daewoo. Експерти: ховайте в авто мобільний
Власникам іномарок варто бути обережніше: за даними МВС, автомобільні злодії стали все частіше викрадати Toyota, Mercedes і Lexus. «Ці авто зараз популярні, і збути їх простіше -. Відразу під замовлення А ВАЗи і раніше добре йдуть на запчастини”, – пояснили нам тенденції в столичній ДАІ. «Сегодня” довідалася, де, як і які машини найчастіше викрадають в Україні, і які хитрощі можуть допомогти повернути вкрадене авто.
Як розповіли нам в МВС, за перші вісім місяців 2015-го зловмисники вкрали вже 7 208 авто. Це трохи менше, ніж у минулому (тоді було 7 467 авто). Також помінялися лідируючі області (Див інфографіку – Авт.)

 

В Україні почастішали викрадення іномарок: улюблені місця і марки викрадачів (інфографіка)

 

«Частина східних регіонів зараз окупована, і доступу туди для збору статданих ми не маємо. Ну, а Київ цього року вирвався в лідери по викраденнях через великої кількості переселенців. Люди, у яких викрали машини на Сході, подають заяву вже тут”, – пояснила нам спікер ДАІ Інна Котула.

Що ж стосується схем угону, то, за словами Котула, вони залишаються незмінними: від банального биття вікон (у дешевих авто) до новомодних сканерів сигналізації (для дорожчих): «Тут все залежить від того, скільки людина цим займаються, і наскільки вони технічно оснащені «.

ВРЯТУЄ МОБІЛЬНИЙ.

Ми дізналися у експертів, як убезпечити себе від угону і скільки це може коштувати. «Одна з найдорожчих – система з діалоговим кодом, що захищає від сканування сигналізації (5-20 тис грн.) Є й дешевші варіанти – .. Замок на підкапотний простір (. Від 1,5-3 тис) Можна також встановити маячок GPS- (2-3 тис грн.) Але його сигнал, як правило, викрадачі пригнічують, – розповів нам техдиректор столичного СТО Дмитро Гопко – Але є хитрощі: … наприклад, заховати в салоні (десь в подушках) недорогий мобільний У разі угону його можна відстежити по біллінг (але потрібно не забувати його заряджати) Ще можна встановити кілька недорогих маяків та запрограмувати їх включення щомісяця . Тоді машину можна буде знайти вже у нового власника Ставимо і дві сигналізації -. одну дешеву, модельну, а другу дорогу – її викрадачі можуть не відключити «.

document.write(«»);