Hellhound – легка розвідувальна бойова машина для армії від американцівАмериканська компанія Northrop Grumman представила перспективний легкий розвідувальний бронеавтомобіль Hellhound, оснащений новим потужним електрогенератором.

Потужність генератора цієї машини становить сто кіловат. Її вистачить на забезпечення електроенергією невелику лікарню, командного пункту або потужного лазера. Пристрій займає трохи місця та змонтовано на машині масою 5,9 т.

Для порівняння, потужність генератора бойової машини піхоти M2 Bradley складає трохи менше 20 кіловат при масі самої машин в 27,6 тонни. У повній бойовій конфігурації цієї потужності недостатньо для живлення всіх систем бойової машини, тому при виконанні бойового завдання військові вимикають ті системи, які не потрібні в даний момент. При цьому, за даними Northrop Grumman, навіть всієї потужності генератора Bradley не вистачить на забезпечення енергією лазера потужністю десять кіловат.

Генератора потужністю сто кіловат, за даними компанії, вистачить для роботи системи активного захисту, що забезпечує безпеку машини від ракет і реактивних гранат, систем зв’язку, розвідки і спостереження, радіоелектронної боротьби. Залишкової потужності вистачить для живлення десятикіловаттного лазера, якому для нормальної роботи необхідно 30-40 кіловат електроенергії. У Northrop Grumman заявили, що вже займаються розробкою легкої бронемашини з лазерним озброєнням.

Представлений же автомобіль Hellhound розробляється в рамках тендеру Армії США на створення легкої розвідувальної бойової машини. Hellhound озброєний гарматою калібру 30 мм. Розвідувальну машину можна десантувати з повітря. Крім того, вона вміщається у вантажному відсіку важкого транспортного вертольота CH-47 Chinook.

document.write(«»);