Бронеавтомобіль Черкаський «Барс» планують випускати в ЧеркасахAUTO-Consulting вже розповідав про 8-тонній бронеавтомобілі Богдан Барс-8, який позиціонують як конкурента КрАЗ Спартан.

Його планують випускати в Черкасах, на виробничому майданчику «Богдан Моторс». Зізнатися, черкаська розробка справила на нас гарне враження. Бронеавтомобіль вийшов зручним, продуманим, з великим відсіком для десанту і розрахований на екіпаж 2 + 8 осіб. Він також має захист рівня Stanag +4569 Level 2, оснащений 6,7-літровим дизелем Cummins потужністю 385 к.с.

А ось 6-тонний Богдан Барс-6 – це нова розробка. Вона виконана на шасі армійської вантажівки KIA KM450 і оснащена дизелем Hyundai 139 к.с. Броньовик отримав захист рівня Stanag +4569 Level 1 і призначений для перевезення 8 десантників. Крім того, Барс-6 може бути в медичному або поліцейському виконанні.

Показово, що його хочуть зробити максимально недорогим. Торік було завдання вписатися в 1 млн. Гривень. Зараз, з урахуванням курсу долара ціна зросла, але Барс-6 як і раніше позиціонують як найдоступніший броньовик в Україні.

document.write(«»);