5 жовтня під час вечірньої години пік в Новосибірську стався курйозний дорожній конфлікт. Водій Renault розлютився на те, що йому сигналять, вискочив з автомобіля і накинувся з кулаками на машину дівчини, яка їхала ззаду. У нього вистачило сил пом’яти металевий капот так, що ремонт тепер обійдеться в 10 тис. руб. Упустивши кривдника, постраждала звернулася до колег-автомобілістам на форумі. Кореспондент auto.ngs.ru зв’язався з дівчиною, щоб з’ясувати подробиці події.

Без зайвих слів

За словами Ольги Шевлякова, 5 жовтня в 19:43 вона заїхала на своєму мінівені KIA cee’d на кільце площі Кірова в Кіровському районі Новосибірська. Рухаючись у другому ряду з боку вул. Сибіряков-Гвардійців в бік вул. Зорге, вона впустила в свій ряд перебудовувався з правого ряду хетчбек Renault Sandero. «Сандеро» продовжував блимати лівим «поворотником», але їхав досить повільно. Їхали позаду Ольги водії заходилися сигналити повільного їздцю, дівчина також натиснула на клаксон.

Після цього з Renault вискочив водій, розглядали Ольгу за кермом і з усього розмаху вдарив по капоту обома кулаками. «Я думала, у нього щось сталося, і була готова надати допомогу, але ніяк не очікувала такого», – згадує дівчина.

Висловивши свою думку, водій Sandero сів у машину і швидко поїхав у бік адміністрації Кіровського району. Ольга поїхала було за ним, однак зупинилася, щоб оглянути капот: на ньому з’явилися дві вм’ятини, причому одна досить велика.

 

«Судячи з того, що він рухався з великою невпевненістю, він не місцевий і знак руху по кільцю не бачив, пропускав всіх зліва до мене. Конфліктів до цього у нас з ним не було, я його й цю машину бачила вперше. Я посигналила йому один раз разом з іншими учасниками руху. Звуковим сигналом користуюся в крайніх випадках, але тут піддалася загальному впливу. Неадекватна реакція у нього наростала задовго, коли його підпирали ззаду машини ще на в’їзді на кільце », – міркує Ольга Шевлякова.
Удар в десятку

Директор центру кузовного ремонту «Вінкод» Сергій Коротаєв попередньо оцінив вартість виправлення вм’ятини на капоті з фарбуванням в 10-12 тис. Руб., А без фарбування – в 3-5 тис. Руб.

Ольга Шевлякова частково запам’ятала номер автомобіля: «? 665ВЕ». Дівчина повідомила, що подала заяву в поліцію пізно ввечері того ж дня, 5 жовтня. У поліції не вдалося отримати інформацію про подальшу долю заяви.

Ольга має намір домагатися від агресивного водія не тільки оплати ремонту машини, але і відшкодування моральної шкоди. Також вона хотіла б, щоб він поніс адміністративне покарання. «Якби це було можливо – поставити її на облік у психдиспансері і позбавити прав, так як людина в нормі таких вчинків не робить, це відхилення, і хто його знає, як він поведе себе в іншій ситуації», – розмірковує дівчина.

Тримай себе в руках

Можна сказати, Ользі Шевлякова пощастило, що під рукою у вийшов з себе сусіда по дорозі не виявилося важкого предмета. Новосибірськ вже не раз прославився епізодами важчих авторазборок. Так, в 2008 році житель передмістя Іскітіму порубав сокирою належав новосибірцями седан Toyota Corona, після того як в пробці автомобілі стикнулися дзеркалами. Ремонт оплатила страхова компанія, а агресору дали 1,5 роки умовно і стягнули 15 тис. Руб. за моральну шкоду. У 2013 році житель «Родников» накинувся вночі з сокирою на розташований у дворі Daewoo Matiz, сигналізація якого голосно працювала протягом 20 хвилин.

Для того щоб не віддатися у владу емоцій, не стати героєм YouTube і обвинуваченим в суді, необхідно навчитися швидко справлятися з нападами почуттів. Новосибірський психолог-психоаналітик Анастасія Гареева розповіла, що емоції – це продовження наших думок. За її словами, коли людина відчуває сильні емоції, він зосереджений на об’єкті чи подію, що викликав ці емоції. Він думає саме про це. Відповідно, знижується концентрація уваги, концентрація на дорожній обстановці. Вірогідність потрапити в ДТП зростає.

«Для того щоб впоратися з різко Накотиться емоціями в автомобілі, бажано припаркуватися або, якщо немає такої можливості, сповільнитися. Потім потрібно рівномірно дихати протягом декількох хвилин. Є така дихальна техніка для людей, які страждають панічними розладами. Робиш вдих через ніс, рахуючи до чотирьох, потім затримуєш подих, вважаєш до двох і потім протягом 6 секунд видих», – радить фахівець.

document.write(«»);