В Україні розробили і освоїли виробництво бронеавтомобіля з антимінним захистом (MRAP) на шасі КрАЗ-6322.
Новинка отримала назву КрАЗ-Форпост, а її виробництво розгорнули у Київській області на потужностях компанії «Реформ».

При проектуванні «Форпосту» були враховані всі особливості мінної війни, яка відбувається на Донбасі. КрАЗ-6322 “Форпост» не тільки захистить від обстрілу з автоматичної зброї, а й здатний витримувати підрив на фугасах з великим тротиловим еквівалентом.

У київській фірмі «Реформ», відомої раніше з виробництва інкасаторських і спеціальних автомобілів, розробили бронекапсулу, здатну витримувати підриви 8 -10 кг в тротиловому еквіваленті завдяки спеціальній формі, кріпленням і способу бронювання.

Влітку компанія вже показала її на шасі армійського Урал-4320. Але для серійного виробництва в якості шасі був обраний КрАЗ-6322, який оснастили капсулою збільшеного розміру (до 18-20 чол).

Враховуючи, що у КрАЗ більша вантажопідйомність і вища міцність рами, таке рішення виявилося дуже вдалим і недорогим. Бронеавтомобіль зберіг свої позашляхові характеристики, не перевантажений і фактично став MRAP-технікою.

За інформацією AUTO-Consulting, КрАЗ-Форпост вийшов дешевше Fiona і у випадку підриву, бронекапсулу знову можна встановити на інше шасі або використовувати як наземну казарму, операційну, командний пункт або блок-пост.

За даними AUTO-Consulting кабіна КрАЗ-Форпост теж броньована, але вже за технологією прихованого бронювання. Зі зрозумілих причин виробник показники не називає, але експерти AUTO-Consulting вважають, що витриманий рівень ПЗСА-4, згідно ДСТУ 3975-2000 або європейські В6 +. Це означає, що зупинити КрАЗ-Форпост диверсійно-розвідувальній групі противника буде вже не просто.

До того ж через бронекапсулу бійці можуть відкрити у відповідь вогонь з бійниць, а також з верхніх люків.

КрАЗ-Форпост оснащений також додатковою системою вентиляції, опалення, освітлення, пожежогасіння, переговорним пристроєм, бронюванням інших важливих елементів конструкції.

Перший такий автомобіль, за даними AUTO-Consulting, вже надійшов до прикордонників і відправився на схід.

Зазначимо, що це вже не перша броньована машина, виконана на шасі КрАЗ-6322, але у «Форпосту» є свої особливості.

У 2014 р. головною метою конструкторів броньованих машин був захист екіпажу і десанту від обстрілів. Буквально в кожній «зеленці» міг переховуватися загін бойовиків або снайпер і потрібно було захиститися від несподіваного обстрілу. АвтоКраз тоді представив броньований «Раптор», а київська фірма «Практика» – «Фортецю на колесах». Обидва автомобілі мали броньований кунг, кабіну, захист бензобака, АКБ і т.д. З КрАЗу зробили “Фортецю на колесах”.

У 2015 р особливо під час так званого «перемир’я» розгорнулася мінна війна. Раз у раз приходять повідомлення про підриви на розтяжках, фугасах, мінах. Армії і прикордонникам терміново потрібні броньовики з антимінним захистом, здатним витримати підрив 8-10 кг в тротиловому еквіваленті. А такі машини вимагають вже особливої конструкції. До недавніх пір в Україні подібним захистом володіли лише еміратсько-українські КрАЗ Shrek і Fiona.

document.write(«»);