Міжнародними військово-новинними ресурсами www.armyrecognition.com і worlddefencenews.blogspot.com на виставці «Defense & Security-2015» у Таїланді був помічений і відзначений український бронетранспортер «БАРС-8». Пропонуємо їхній короткий огляд «Барса» для англомовних фахівців і любителів озброєння, пише wartime.org.ua.

Українським державним концерном «Укроборонпром» представлені всі варіанти багатоцільового броньованого автомобіля БАРС-8 4х4 на виставці «Defense and Security-2015» у Бангкоку, Таїланд. «БАРС-8» доступний у різних типах конфігурації, як бронетранспортер, самохідний міномет, розвідувальна машина чи швидка допомога.

Багатоцільовий броньований автомобіль «БАРС-8» використовує шасі 4х4, яке пропонує високий рівень мобільності відповідає світовим вимогам сучасних бойових автомобілів.

У варіанті бронетранспортера, транспортний засіб може перевозити у загальній складності 10 військовослужбовців, включаючи командира, водія і навідника.

«Барс-8» може бути оснащений широким спектром систем озброєння, в тому числі з відкритим верхом механічною туреллю або дистанційно керованим бойовим модулем, який може бути озброєний кулеметом до 12,7 мм калібру.

Автомобіль має електропривід із двигуном Cummins Turbo Diesel у поєднанні з 6-ступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач. Він може розвивати максимальну швидкість по шосе 110 км/год.

«БАРС-8» має сумарну бойову вагу 8,500 кг і вантажопідйомність 2 000 кг. Корпус автомобіля пропонує захист екіпажу від обстрілу зі стрілецької зброї та осколків снарядів. Балістичний захист відповідає рівню 2 стандарту STANAG 4569.

У верхній частині транспортного засобу може бути встановлено ІВА, який оснащений тепловізором, що виявляє цілі на максимальній дальності 4 км або з телевізором, що виявляє цілі на максимальній дальності понад 10 км. Турель ІВА озброєна кулеметом 12,7-мм НСВТ з дальністю стрільби від 160 м до 7000 м.

«БАРС-8» також може бути обладнаний дистанційно керованим бойовим модулем ВІЙ, який озброєний двома 23 мм автоматичними гарматами.

document.write(«»);