У Бангкоку інститут оборонних технологій Таїланду представив бойову машину Black Widow Spider, або «Павук чорна вдова».

 

Новий БТР являє собою восьмиколісний повнопривідний бронетранспортер, здатний пересуватися як по суші, так і по воді.

 

Якщо вірити розробникам, то швидкість руху БТР по шосе досягає 100 кілометрів на годину, а форсувати водойми «Чорна вдова» може за допомогою двох гребних гвинтів, розташованих у її кормовій частині і розганяють машину до 8 кілометрів на годину. Бронювання машини дозволяє витримувати влучення з кулемета калібру 14,5 міліметра.

 

 

 

 

Таїландський БТР оснащується дистанційно керованим бойовим модулем з 30-мм гарматою і спареним кулеметом калібру 7,62 міліметра. Відповідно до заявлених попередніх характеристик, Black Widow Spider має бойову масу 25 тонн, довжину корпусу – близько семи метрів і місткість 12 чоловік (включаючи екіпаж). Машина має незалежну підвіску всіх коліс і систему централізованого контролю тиску в шинах.

 

Для підвищення розвідувальних можливостей та ефективності стрільби в новий БТР установлений комбінований приціл цілодобової дії навідника з стабілізованою полем зору.

 

На внутрішніх поверхнях корпусу змонтована протиосколочний захист. Машина оснащена вдосконаленою системою пожежогасіння.

Крім того, незважаючи на велику загальну масу, БТР-82А став набагато різноманітнішою, для цього на ньому встановлений спеціально розроблений потужний дизельний двигун на 300 кінських сил, нові елементи трансмісії і підвіски.

document.write(«»);