На талонах техогляду з’явиться новий пунктЗ 2019 року власникам легкових автомобілів знову доведеться згадати, що таке обов’язковий техогляд. Уряд обіцяє, що процедура буде очищена від усіх корупційних схем, проте в ній з’явиться багато нового, пише avtoblog.org.ua.

9 грудня Кабмін розглянув і затвердив законопроект «Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність з актами Євросоюзу». Згідно з цим законопроектом, ТО зможуть проводити акредитовані приватні сервісні центри, які мають необхідне обладнання та кваліфікований персонал.

Нові легковики зобов’яжуть проходити ТО тільки через 4 роки після реєстрації машини, а в подальшому – кожні два роки. У випадку ДТП, автомобілі обов’язково будуть відправляти на позапланові техогляди.

Після проходження ТО, власники авто отримають сертифікат, що відповідає нормам ЄС, і маркування, яке потрібно буде розмістити на лобовому склі. Маркування стане доповненням до сертифікату допуску автомобіля до експлуатації. У сертифікаті буде містяться наступна інформація:
категорія ТЗ;
ідентифікаційний номер автомобіля;
VIN-номер;
дата і місце проходження техогляду;
позначення екологічних норм;
пробіг по одометрі;
підпис експерта;
штамп підприємства;
граничний термін проходження наступного ТО.

Вся зазначена інформація буде продубльована в маркуванні, яке діятиме не тільки в Україні, а й на території країн-членів Євросоюзу.

Цікаво, що сертифікати будуть роздруковуватися на звичайному папері, а не на спецбланках, оскільки їх справжність в будь-якому випадку будуть перевіряти за електронною базою.

Поки ВРУ ще не розглядала цей законопроект, тому в нього можуть бути внесені зміни.

document.write(«»);