Скільки сьогодні конфіскованих авто на складах митниці ДФССтаном на 1 грудня 2015 року на складах митниць Державної фіскальної служби перебуває 304 конфісковані автомобілі. Такі дані повідомила ДФС на запит «Доступу до правди».

Скільки сьогодні конфіскованих авто на складах митниці ДФС

 

У запиті йшлося про те, скільки всього конфіскованих автомобілів перебуває на складах ДФС по всій Україні; скільки авто було конфісковано у 2014 році і за 11 місяців 2015 року; скільки автомобілів якої марки є серед конфіскату.

Відповідаючи на наш запит, ДФС зазначила, що протягом 2014 року митницями взято на облік 286 автомобілів, конфіскованих у справах про порушення митних правил, за 11 місяців 2015 року – 259 одиниць.

Щодо марок транспортних засобів ДФС відповіла, що їх облік не ведеться, тому надати його не можуть.

Причиною зацікавлення «Доступу до правди» конфіскованими авто стало те, що Верховна Рада України провалила голосування за законопроект № 1402, яким пропонувалось часткове забезпечення потреби у транспортних засобах у зоні проведення АТО за рахунок конфіскованих та безхазяйних автомобілів. На засіданні 8 грудня 2015 року його відхилили та зняли з розгляду.

На думку авторів законопроекту та волонтерів, він би дозволив задовольнити потреби бойових підрозділів на передовій.

document.write(«»);