Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України, яким пропонується обкласти податком різницю між ціною продажу та ціною придбання вживаних автомобілів, пише ukrinform.ua.

Текст законопроекту розміщений на сайті Верховної Ради.

“Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти його за основу та в цілому проект Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів”. Метою законопроекту №3046 є сприяння розвитку ринку вживаних товарів в Україні, зокрема автомобільного, виведення його з тіні, забезпечення прозорих, конкурентних, прибуткових умов ведення бізнесу офіційними підприємствами автомобільної галузі та забезпечення стабільних додаткових надходжень до Державного бюджету”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається в законопроекті, йдеться виключно про ринок вживаних автомобілів в Україні.

Зокрема, пропонується запровадити застосування податку на додану вартість до операцій на ринку вживаних транспортних засобів, що полягає в оподаткуванні маржинального доходу, тобто різниці між ціною продажу та документально підтвердженою ціною придбання вживаного товару.

“Вживаними товарами”, згідно із законопроектом, пропонується вважати товари, що були в користуванні не менше року. У випадку, коли товаром є транспортний засіб, він вважається вживаним, якщо не підпадає під визначення нового транспортного засобу, зазначається у порівняльній таблиці до законопроекту.

Ця законодавча ініціатива групи народних депутатів пояснюється приведенням законодавства у сфері оподаткування операцій з вживаними товарами до норм країн Європейського Союзу.

document.write(«»);