До Нового року може дещо зменшитись ціна на бензин марки А-95 та дизельне пальне у зв’язку з падінням нафти нижче 40 дол. за барель. Про це сказав у коментарі УНН енергетичний експерт Сергій Куюн, пише fakty.ictv.ua.

– Останні події на світовому ринку нафти і падіння цін нижче 40 дол. за барель створює впевнені передумови для здешевлення пального. Я думаю, що якщо така ціна втримається, то ціна на бензин А-95 не має перевищувати 20 грн/л, а на дизпальне – 16 грн/л, – сказав експерт.

С.Куюн уточнив, що оптимістичний сценарій для зниження вартості пального залежить від зниження ціни на нафту менше 40 дол. за барель стабільного курсу гривні до долара.

– Наразі ситуація така, що кожна копійка у курсі долара – це одна копійка у собівартості бензину чи дизпального, тому що це майже на 100% валютний товар, – додав він. Експерт не виключив, що ціна на пальне може дещо здешевшати ще до Нового року.

– Я сподіваюся, що перша хвиля здешевлення буде ще до Нового року, при тому як на бензин і дизпальне, так і на зріджений газ… Є всі передумови для здешевлення до Нового року і у січні 2016 року, – резюмував С.Куюн.

document.write(«»);