Як правильно паркувати авто взимкуВзимку автомобіль вимагає особливої уваги, навіть коли просто “ночує”. Через низьку температуру, взимку часто сідає акумуляторна батарея і примерзають двері. Також водії не завжди можуть виїхати з того місця, куди ще вчора припаркували свій автомобіль.

gazeta.ua пропонує 5 порад з паркування автомобіля взимку на ніч.

Гараж чи вулиця. Взимку краще залишати автомобіль на вулиці, оскільки в гаражах зазвичай волого. Полій, яка зібралася протягом дня на кузові почне танути в приміщенні з плюсововою температурою. У цих умовах автомобіль набагато швидше піддається корозії. Якщо автомобіль потрібно залишити на кілька тижнів, тоді краще залишати в гаражі, але перед цим помити авто і дати йому висохнути.

Акумулятор. Якщо автомобіль стоїть на вулиці і ви їздите щодня, акумулятор не потрібно знімати. Щоб у сильні морози акумулятор не сів, потрібно вимикати всі пристрої, крім центральних замків та сигналізації.

Місце для стоянки. На засніженій і слизькій дорозі.

Слід уникати паркування на підйомах, в глибокому снігу, або заїжджати двома колесами автомобіля на узбіччя, а інші залишати на дорозі. Якщо хоча б одне колесо потрапить на таку поверхню, то рушити з місця буде практично неможливо через диференціал, який просто не прокрутить колесо, у якого більше зчеплення.

Паркувати свій автомобіль на проїжджій частині взимку, навіть якщо немає знаку “велика небезпека”, – заважає снігоприбиральній техніці. Також не слід залишати автомобіль на узбіччі в поворотах, де у нього може в’їхати інший автомобіль. Звичайно, вина іншого автомобіля, але тяганина із страховиками та правоохоронцями займають ваш час.

Ставити автомобіль краще передом до виїзду. Це спростить виїзд. А якщо сяде акумулятор, буде набагато простіше “прикурити” у іншого автомобіля. Коли все ж вибрали місце для паркування, краще на цій ділянці кілька разів проїдьте вперед-назад, щоб накатати колію. Це сприятиме безпроблемному виїзду з цього місця. Якщо за ніч стався якийсь сніговий апокаліпсис – посипте пісок під ведучі колеса.

Стоянкове гальмо. Серед автомобілістів часто виникають суперечки: залишати чи не залишати авто на паркувальному гальмі взимку. Більшість схиляється до того, що можна, але не відразу після мийки. Тут водій сам повинен вирішувати, чи варто залишати, адже ризик того, що гальмівні колодки примерзнуть, присутній.

Краще паркувати авто на рівнині і обмежуватися блокуванням коліс трансмісією. У крайньому випадку, під колесо можна підставити камінь.

Примерзлі елементи. При замерзанні дверей не можна смикати їх туди-сюди. Вам вдасться відкрити двері, але разом з ущільнювачами. Потрібно акуратно обстукати двері і ще раз спробувати плавно відкрити. Також часто примерзають щітки до лобового скла. Краще щітки піднімати, щоб вранці випадкового не включити двірники, які примерзли. Залишайте авто передом до виїзду, тоді в разі розрядки акумулятора буде легше “прикурити” від іншого автомобіля.

document.write(«»);