В період свят навіть водіїв, яким незабаром потрібно сісти за кермо, часто провокують випити оковитої, хоча б трохи, так би мовити, для «годиться».

В Україні, як і в багатьох європейських країнах, ось вже 3 роки діє мінімально допустима норма вмісту алкоголю в крові водія. У нас вона дорівнює 0,2 проміле. При цьому слід врахувати, що ця норма не означає, що можна сідати за кермо після вживання алкоголю. Вона була введена не як обмеження того, скільки можна випити за кермом любителям хмільних рейсів, а для того, щоб виключити необгрунтовані звинувачення в управлінні ТЗ у нетверезому стані тих людей, у яких рівень ендокринного, (природного), алкоголю в крові завищений: наприклад, хворих на цукровий діабет, які вживали ліки та ін.

Коли можна сісти за кермо після алкоголю?
Водіям варто знати, що навіть якщо сьогодні вони не пили алкоголю, то сідати за кермо після вчорашнього застілля загрожує виявленням залишків алкоголю. Час виведення алкоголю з організму залежить від цілого ряду обставин:
— кількості випитого алкоголю і спожитої при цьому їжі;
— ваги людини, статі, раси та натренованості організму (у тих, хто часто п’є, печінка виділяє більше ферменту алкогольдегідрогенази, що переробляє алкоголь).

Коли можна сісти за кермо після алкоголю?

У будь-якому випадку наркологи радять усім водіям після серйозної вечірньої пиятики мати ще один день в запасі до поїздки за кермом.
 

document.write(«»);