Влада України пропонує ще одну реформу у вигляді чергового збору з людейПерший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер упевнений, що введення платних доріг в Україні є абсолютно реальним. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Абсолютно реально і перспективно (введення платних доріг в Україні, – ред.), і це буде реалізовуватися, я впевнений. Для цього потрібно, щоб через парламент пройшли пара законодавчих актів, які ми підготували. Це стосується і закону про концесії, це стосується і реформи «Автодору», це допоможе країні їздити нормальними дорогами», – заявив заступник міністра.
Що стосується реформи інфраструктури загалом, то, за словами чиновника, це довгий процес.
«Будь-яка реформа йде досить довго. Найшвидша реформа в Європі, якщо ми говоримо про дороги, проходила в Польщі і зайняла приблизно 4 роки. Це найшвидша реформа була. Відповідно, можна очікувати, що в Україні така реформа може пройти за рік чи за два. Інфраструктурні проекти – це завжди довгострокові проекти, і на це потрібен час. Але те, що ми заклали за цей рік, воно зможе допомогти цим змінам, цим реформам реалізуватися», – коментує Шульмейстер.
Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів України прийняв рішення звільнити Володимира Шульмейстера з посади першого заступника міністра інфраструктури за власним бажанням. Відповідне розпорядження № 1423-р від 30 грудня 2015 р. опубліковано на урядовому сайті. За словами самого Шульмейстера, він все ще продовжує виконувати свої обов’язки, оскільки наказ про його звільнення ще не підписано міністром. За прогнозами чиновника, це відбудеться цього тижня.

document.write(«»);