Вас зупинила поліція: прості поради для водія (відео)Що ж на практиці означає нове “поліцейське законодавство” і як правильно спілкуватися з патрулем, якщо зупинили на дорозі – ще мало хто знає. Тому цікавою буде думка спеціаліста. За словами юриста Дениса Овчарова, закон не зобов’язує виходити з транспортного засобу і передавати поліцейському в руки документи. Їх можна просто показати, пише automotoclub.info.

Поліцейський у своїй базі перевірить, чи є ви власником транспортного засобу і чи співпадають ваші паспортні дані. – Якщо є чіткі підстави стверджувати, що за кермом сидить правопорушник або потенційний злочинець, то є підстави для затримання. Якщо людина знаходиться у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, мова йде про евакуацію транспортного засобу на штрафмайданчик. У цих випадках водій зобов’язаний вийти з автомобіля, – зазначає юрист. За невиконання законних вимог правоохоронних органів – відповідальність до 15 діб адміністративного арешту.

– Не потрібно бігти. Адже наші патрульні можуть стріляти. Треба розуміти, хто перед тобою, і вести себе адекватно. Перевірити документи у патрульного, подивитися, як він з тобою спілкується. І для себе визначитися, чи ти скоював правопорушення, – радить експерт. Якщо ви скоїли легке правопорушення, краще за все – попросити обмежитися усним попередженням. Крім того, ви маєте право викликати адвоката, і до його приїзду не повинні складатися жодні протоколи.

document.write(«»);