«Диво» російського автопрому Lada Vesta не виправдала очікуваньЗапускаючи седан Lada Vesta на ринок, АвтоВАЗ розраховував реалізувати до кінця 2015 року п’ять тисяч машин. Але підсумковий результат виявився майже вдвічі нижче, а реальний попит і зовсім валить у зневіру, пише autodriving.net.

Перший тиждень продажів у Росії начебто продемонструвала непоганий старт: з 24 листопада і до кінця місяця власникам були передані 1748 седанів. На початку грудня «Весту» включили в держпрограми стимулювання попиту, почалися поставки з держзакупівель.

Проте в грудні дилери продали всього 1037 машин, хоча «Веста» є у вільному продажу у дилерів і дефіциту не спостерігається. Наприклад, Лада «Пріора» у грудні знайшла 2658 покупців, Hyundai Solaris розійшовся тиражем в 9 359 машин, а результат седана Volkswagen Polo — 4643 автомобіля. Так що криза тут не впливала.

Експерти незалежної системи моніторингу «МедіаТренд» задалися питанням — чому настільки багатообіцяюча новинка не знайшла належного відгуку на рідному ринку? Проаналізувавши споживчі відгуки про «Весту», що з’явилися в соціальних мережах в період з 28 листопада по 10 грудня, з’ясувалося, що нова модель часто супроводжувалася такими зневажливими епітетами, як «погана», «жахлива», «відро», «таз».

Автори негативних відгуків відзначають неконкурентоспроможність «Вести» з точки зору технічної складової. Особливо, у порівнянні з імпортними аналогами, в т.ч. і китайського виробництва. До слова, один зі столичних користувачів назвав Lifan Solano «витвором технічної думки», згадавши про незлагоджений робот вазовскої трансмісії («механіка при перемиканнях гуде, а «робот» — смикається, в той час, як варіатор на «китайці» трудиться без запинки), а також недостатній тязі 106-сильного мотора.

веста

Не обійшлося і без традиційних закидів у огріхах збірки. Наприклад, житель Підмосков’я висловив обурення з приводу якості ґрунтованих деталей і відсутності захисту на арках, які незабаром покриються іржею. На Кубані один з користувачів скаржиться на оголені болти в елементах кріплення підвіски, схильні до дії вологи та бруду: «бюджетна машина з приємним дизайном, але купою дрібних і жахливих недоліків, немов її дуже квапилися випускати». А в столичному регіоні деякі автомобілісти звернули увагу на нефарбований метал в багажнику і позбавлену декоративної обробки кришку вантажного відсіку.

Люди ставлять під сумнів відповідність ціни і якості російської новинки. У ряді випадків коментатори відзначають, що автомобіль їм подобається, але купувати вони його однозначно не будуть через невиправдано високу ціну Так, автор з Ульяновська пише: «Був сьогодні на тест-драйві Lada Vesta: що можу сказати — років 10 тому вона була б хороша, але сьогодні за 680 000 рублів знайдуться варіанти набагато привабливіші».

У більшості своїй споживачі вважають, що за ті чималі гроші, в які оцінив свій продукт АвтоВАЗ, можна купити перевірену роками іномарку з куди більш пристойним оснащенням.

document.write(«»);