Долар по 30 грн підірве ціни на бензин – експертПричинами зростанням цін на бензин є зростання курсу валют, а також високі акцизи, вважає експерт.

Основна причина зростання цін на бензин сьогодні – це зростання курсу валют. Про це в ексклюзивному коментарі УНН зазначив експерт, керівник програм DiXi Group Роман Ніцович.

Так, за словами експерта, оскільки нафтовий ринок України залежить від імпорту, то зростання курсу долара призведе до росту цін і на пальне для українського споживача.

– Основна причина зростання цін на бензин сьогодні

– це зростання курсу, стрибок, який нещодавно відбувся. Справа в тому, що у нас 80% палива, яке споживається, привозиться з-за кордону, відповідно трейдери закладають курс у ціну. Друга річ – з початку року на 13% зросли акцизи на пальне. Ставка акцизу нас в євро. Відповідно, якщо курс скаче – то і частка цього акцизу в вартості пального теж піднімається. Це два основні фактори, – сказав Р.Ніцович.

Експерт підкреслив, що якщо умовно курс долара зросте до 30 грн, то зросте і ціна на пальне.

– Ми залежні від зовнішнього ринку, від імпорту і будь-який імпортний продукт зростає зі зростанням курсу, – додав експерт.

document.write(«»);