За інформацією київського територіального відділення Антимонопольного комітету, до них була подана скарга власника автомобіля Volkswagen з дизельним двигуном, який вважає себе обдуреним.

Згідно з поданою скаргою, автовиробник приховав за допомогою програмного забезпечення кількість шкідливих речовин у вихлопних газах. Двигун виробленого автомобіля не відповідало екологічним нормам Євро-5, передає портал Новое время.

Відповідачем в Україні є Порше Україна, як офіційний імпортер автомобілів. У правах комітету є можливість стягнути компенсацію в розмірі до 5% від прибутку компанії за минулий рік.

Керуючий партнер адвокатської фірми Astapov Lawyers Андрій Астапов вважає, що перспективи цієї справи досить примарні.

«Навряд чи позивач відсудить велику суму грошей. В Україні просто не існує такої практики і судді будуть ставитися до вимог позивачів з великою обережністю. До того ж йому доведеться ще довести в суді, що обман дійсно привело до фінансових втрат», — говорить Астапов.

Нагадаємо, що скандал з Volkswagen Group розгорівся у вересні 2015 року. Американське агентство з охорони навколишнього середовища виявило у автовиробника програмне забезпечення, яке занижує показники викиду шкідливих речовин. Мова йде про автомобілі, випущені з 2009 по 2015 рік.

document.write(«»);