Україна закупила в США броньовані HummeЦі машини будуть використовуватися в якості прикладу для переобладнання наших HMMWV, пише auto.bigmir.net.

Американська корпорація Textron Systems в прес-релізі від 1 лютого 2016 року повідомила, що уклала контракт з українською державною компанією Спецтехноекспорт, що входить до складу ДК Укроборонпром, на поставку трьох легких броньованих машин SCTV (Survivable Combat Tactical Vehicles).

Це модернізований варіант відомого автомобіля HMMWV з оснащенням бронекорпусом. За таким же проектом переобладнають більшу частину отриманих раніше американських HMMWV.

В рамках американської допомоги, Україна отримала близько 200 одиниць HMMWV в неброньованому варіанті. Тоді-то й постало питання про оснащення їх бронекорпусом та інших заходів з переобладнання. Такі проекти в США здійснювали багато компаній, в тому числі і Textron Systems Marine & Land Systems.

Американська компанія вела переговори з українськими чиновниками по реалізацію свого проекту переобладнання HMMWV. Судячи з усього, три машини будуть поставлені комплектними в Україні, і, мабуть, будуть використовуватися там для випробувань з метою визначення можливості переобладнання за спрощеним варіантом SCTV частини з 200 автомобілів HMMWV, отриманих Україною в 2015 році в якості американської військової допомоги. У разі позитивного рішення, Укроборонпром передбачає зайнятися таким переобладнанням на своїх потужностях з використанням комплектів, які повинні будуть поставлятися Textron Systems Marine & Land Systems.

Модернізація автомобілів HMMWV полягає в установці на машину нового бронекорпуса спеціальної розробки. Маса порожньої модернізованої машини становить 13000 фунтів (5900 кг), а повна бойова маса досягає 18500 фунтів (8400 кг), при тому, що повна бойова маса найбільш сильно броньованих стандартних варіантів HMMWV становить не більше 6200 кг.

Для збереження рівня рухливості модернізована по SCTV машина оснащується 6,7-літровим дизельним двигуном Cummins, дефорсованим до потужності 275 к.с., а також шестишвидкісною автоматичною трансмісією Allison 2500SP. Модернізуються також підвіска, гальмівна система, і встановлюється потужний кондиціонер.

document.write(«»);