Названо найнадійніші автомобілі в ЄвропіОрганізація споживачів і користувачів (OCU) опитала понад 30 тисяч автовласників і з’ясувала, від яких моделей і марок варто чекати найменше проблем.

Під час дослідження жителів країн Євросоюзу просили розповідати про всі поломки, які траплялися з їхніми автомобілями протягом року. На підставі опитування був складений індекс надійності, в якому можна було отримати максимум 100 балів, – пише auto.mail.ru.

Виявилося, що найменше поломок в Європі було зафіксовано у автомобілів японських марок. Перші три місця в рейтингу дісталися брендам Honda, Toyota Lexus і, а всього в ТОП-10 марок з найнадійнішими машинами увійшло лише три європейських компанії – BMW, Audi і Dacia. Найбільш ненадійними машинами в Європі були визнані автомобілі Alfa Romeo, Dodge і SsangYong, які отримали найменшу кількість балів.

Додамо також, що, крім іншого, дослідники OCU виявили найбільш надійні моделі машин з 433 представлених в Європі залежно від класу.

Перше місце серед компактів дісталося Honda Jazz 2008 року випуску з мотором 1.2 літра. Найкращою моделлю гольф-класу був визнаний бензиновий Ford Focus 1.6, найнадійнішими середньорозмірними седанами були визнані SEAT Exeo 2.0 TDI, Honda Insight і Toyota Prius; в класі мікровенов переможцями виявилися Renault Scenic 1.6 DCI і Toyota Verso 2.0 D4-D. Зрештою, найнадійнішим позашляховиком був визнаний дволітровий дизельний Volvo XC60.

document.write(«»);