Американська компанія Textron Systems і «Укроборонпром» підписали угоду про створення спільного підприємства з постачання в Україну модернізованих за програмою SCTV бронеавтомобілів HMMWVs (Хамви) і подальшої модернізації такої техніки в Україні.

Про це пише zik.ua.

За словами заступника голови держконцерну Укроборонпром Дениса Гуракова, це дасть можливість використання запатентованих технологій Textron Systems для самостійної модернізації автомобілів Humvee на підприємствах ДК «Укроборонпром», зокрема, на потужностях Львівського бронетанкового заводу.

«До кінця цього року будуть створені три дослідні зразки, а в 2017 році планується вийти на серійне виробництво», – повідомив він.

За словами Гуракова, йдеться про модернізацію бронеавтомобілів з усього світу. Їх кількість оцінюється у близько 280 тисяч одиниць.

«Програма модернізації SCTV значно поліпшить технічні характеристики і живучість українських Humvee, а також підвищить рівень захисту екіпажів. Оновлена техніка буде з посиленим шасі і підвищеним рівнем захисту від ураження боєприпасами та осколками, відповідним класифікації MRAP – типу бронеавтомобілів, захищених від підриву й атак із засідок», – зазначив Гурак.

Як відомо, 11 березня 2015 року США прийняли рішення передати Україні кілька систем безпілотних літальних апаратів Raven, 30 броньованих всюдиходів і 200 позашляховиків Humvee на загальну суму близько $ 75 млн.

document.write(«»);