Найстаріший російський автомобільний завод ЗіЛ в Москві, який в лютому мав відсвяткувати столітній ювілей, припинить своє існування, повідомив milnavigator.

У департаменті майна Москви повідомили, що після ліквідації цех по штампуванню запчастин переїде в технополіс “Москва”. На цей момент на заводі ще виробляє комплектуючі для автомобілів спільна російсько-японська компанія Alpha Automotive Technologies (ААТ).

Серед продукції більше 150 видів дахів, капотів, крил та інших комплектуючих для машинокомплектів альянсу “Renault – Nissan – АвтоВАЗ” і “Peugeot – Citroen – Mitsubishi”. Потужності ААТ перебазують в новий цех в будівлі С24 технополісу “Москва”. Рішення про переїзд взяли, щоб зберегти чинне автовиробництво і щоб звільнити території заводу ЗіЛ під нову забудову.

Відзначимо, що на поточний момент завод практично знесено, а з 60 тис. співробітників залишилося близько 300 осіб.
Нагадаємо, що завод ЗіЛ був побудований в 1916 році, і на ньому виробляли вантажівки. Перший контракт на поставку півтори тисячі машин замовникам був укладений наприкінці лютого 1916 року. За весь час роботи підприємство не раз змінювало свою назву, пережило націоналізацію, громадянську і Другу світову війни.

document.write(«»);