Компанія «АвтоКапітал», генеральне представництво Daimler AG в Україні, презентувала 11 березня новий автомобіль в сегменті комерційної техніки – Mercedes-Benz Citan, пише АвтоЦентр.

Новий Mercedes-Benz Citan відноситься до розвізних фургонів компактного класу т. Н. midsize van, які оптимально підходять для роботи в міських умовах. Такі машини будуть затребувані у компаній з невеликим автопарком, що займаються будівельною сферою, сферою послуг або торгівлею. Машину розробили в тісній кооперації з компанією Renault. Від французького донора Citan вигідно відрізняється дизайном передньої частини: фарами, бампером і решіткою радіатора з трипроменевою зіркою. Представлені 12 кольорів забарвлення кузова, включаючи 6 варіантів металік. Всередині автомобіль отримав модернізовану приладову панель і щиток приладів, а також кермо трьохспицеве. Сидіння мають більш розвинену бічну підтримку. До речі, межу передніми кріслами встановлений відкидний підлокітник, під яким знаходиться речовий бокс.

na-ukrainskiy-rynok-vyshel-furgon-mercedes-benz-citan_6

Mercedes-Benz Citan пропонується з трьома варіантами кузова по довжині – 3,93 м; 4,32 м і 4,7 м, з колісною базою відповідно – 2,31; 2,69 і 3,08 м. Вантажопідйомність фургона досягає 755 кг, а повна маса 2,2 т. Обсяг вантажного відсіку варіюється від 3,0 до 3,8 кубометрів. При цьому доступна чисто пасажирська, а також вантажопасажирська версія Mixto, яка може перевозити з комфортом до п’яти чоловік. До речі, другий ряд сидінь стандартно складається в співвідношенні 1/3 або 2/3. Всі машини також оснащуються правими зсувними дверима.

На автомобіль можна встановити сучасні двигуни екологічного стандарту Євро 5 (з червня будуть доступні агрегати Євро 6). Покупець може вибрати або 1,2-літровий бензиновий мотор M200.71 потужністю 114 к. с., або 1,5-літровий турбодизель OM 607. Останній доступний в трьох варіантах потужності: 75, 90 або 110 к.с. Максимальний крутний момент топового агрегату досягає 240 Нм. Коробка передач – механічна, 5- або 6-ступінчаста. До речі, на фірмі відзначають, що машина оснащується іншою кулісою, що поліпшило чіткість перемикання передач.

Ще одна важлива риса Mercedes-Benz Citan – пакет BlueEFFICIENCY, який включає систему старт-стоп, шини з більш низьким опором коченню, а також інше управління генератором і акумулятором. Все це разом дозволяє економити до 0,4 л палива на 100 км. Уже в базовій комплектації фургон Сitan обладнаний усіма необхідними системами безпеки: електронною системою стабілізації ESP, антиблокувальною системою ABS, антипротивобуксовочною системою ASR, системою екстреного гальмування BAS і електронною системою розподілу гальмівних зусиль EBV.

Вартість моделі починається від 17 000 євро за фургон Citan 108 CDI, а добре укомплектована пасажирська версія 111 СDI обійдеться в 25 000 євро. На всі автомобілі Citan дається така ж гарантія, як і на інші комерційні автомобілі Mercedes-Benz – 2 роки або 200 тис. Км.

document.write(«»);