Цей дивовижний суперпозашляховик під назвою Mega Cruiser Russia – творіння В’ячеслава Золотухіна з Краснокаменська, на будівництво якого пішло півтора року.

За основу проекту була узята військова вантажівка ГАЗ-66. Незважаючи на суттєві недоліки: навіжений двигун і чотириступінчасту коробку передач, погано продуманий розвіс через кабіну, розташовану над двигуном, автомобіль ГАЗ-66 мав свої переваги. Міцні мости, міцна рама з 6-мм сталі, блокування диференціалів переднього і заднього мостів здійснювалася автоматично. Саме тому від донора було запозичене тільки шасі, а оригінальні кабіна, двигун і коробка були видалені назавжди.

В ролі силового агрегату в Mega Cruiser Russia використовується атмосферний 7,5-літровий 6-циліндровий чавунний дизельний мотор від японської среднетоннажної вантажівки Hino. Разом з двигуном була запозичена і шестиступінчаста коробка передач. Роздатка дісталася від донора.

Автомобіль був “одягнений” в новий образ. Капот – оригінальний, крила виготовлені з ГАЗ-3307, решітка радіатора була зібрана з двох решіток від Prado, фари від Delica, багажна частину від мінівена Noah, здвоєна кабіна від вантажівки Isuzu Elf, обидва бампера були виготовлені самостійно з металу.

Інтер’єр для Mega Cruiser Russia також дістався від вантажівки Isuzu Elf, але був злегка допрацьований. Кермо, наприклад, було запозичене від легкового автомобіля Honda. Спереду здвоєне пасажирське сидіння від HiAce, яке навіть здатне крутитися і складатися в столик. Ну а ззаду легко вистачить місця на чотирьох чоловік.

ГАЗ-66 перетворили на комфортный позашляховик

 

Колісні диски на Mega Cruiser Russia – це «вивернуті навиворіт» рідні колеса оригінального автомобіля. Вдавшись до цієї простої махінації, вдалося збільшити винос кожного колеса на 10 см і тим самим розширити колію автомобіля на 20 см, що позитивно позначилося на стійкості високого автомобіля. Гума для саморобного російського позашляховика використовується та ж, що на позашляховику «Тигр».

Габаритами російська позашляхова саморобка нагадує богатиря з автомобільного світу. Довжина кузова – 5,8 метрів, ширина – 2,3 метра, висота – 2,3 метра. Вага Mega Cruiser Russia дорівнює 3,5 тонни. Що стосується витрати палива: на трасі при швидкості 80 км/год він витрачає приблизно 13,5 літрів на 100 км.

document.write(«»);