Довжина – 3750 міліметрів, ширина – 1500 міліметрів, висота – 1450 міліметрів. Підвіска – передня типу “Макферсон”, саморобна. Задня – на косих важелях від «ЗАЗ 964». Все це – характеристики унікального автомобіля “Фантазія”, створеного руками Бориса Каравкіна. Уже 40 років цей автомобіль їздить дорогами Мінська, пише m2motors.com.ua

Після першої збірки «Фантазія» жила своїм життям. Одна незабаром з’ясувалося, що передня торсіонна підвіска від «Запорожця» жорстка для легкої алюмінієвої машини. Та й керованість не та. Борис тоді взяв і розробив власну передню підвіску. Зараз цей тип називають «Макферсон». В СРСР вона з’явилася тільки в 1985-му на «вісімках». Фірма «Порше» допрацьовувала це нововведення для автопрому. А Каравкін взяв та й зробив у своєму гаражі. Двигун від «Запорожця» – це теж слабка ланка. Між іншим, оригінал узятий у «БМВ». У 40-х німці встановлювали його на військову самохідну платформу для підвезення снарядів до переднього краю. Жити такому двигуну в умовах бою доводилося не більше 10 – 15 кілометрів. Одноразова продукція. Проте поставили її на конвеєр.

1428230663_original-1

Движок грівся. Масивні задні стійки хоч і виконували роль повітрозабірників, але мало допомагали з повітряним охолодженням. Тоді Борис накопичив грошенят та й купив старий движок від «Шкоди 110» з водяним охолодженням. Він ідеально вписався в кузов, але було одне але: деталей не дістати. Тепер «Фантазія» стала класичним автомобілем в кузові «купе» або навіть «ліфтбек». Запчастини для «копійчаного» движка тільки ледачий не купить. Правда, повітряний фільтр не помістився. Довелося використовувати старий, масляний, від «Запорожця».

Автор зізнається – з трепетом сів за кермо саморобки. Приладова панель – від «Москвича 408». Кермо – від «Запорожця». Сигнал – від 21-ї «Волги». Гуде так, що кішки розбігаються. Фари від вантажного «ЗІЛа». Задні ліхтарі від «копійки». Радіатор від «Фолькcвагена» – рідний “жигулівський” не помістився.

document.write(«»);