Вартість газу для автомобілів продовжить зростати не лише у вересні, але й протягом жовтня, змушуючи водіїв затягувати паски тугіше. Серед причин росту – небажання трейдерів шукати заміну поставкам газу із Росії та Білорусі, пише autodriving.net.

Таку думку висловив заступник директора науково-технічного Центру «Психея” Геннадій Рябцев і додав, що довгострокові контракти на поставки газу для автівок у трейдерів відсутні.

«Ринок у нас непрозорий, ці проблеми ніхто не вирішує. Адже ні в кого немає довгострокових контрактів. А адже за контрактами постачальники продають паливо безперебійно. Що стосується термінових поставок, природно, для цього вільного ресурсу не було. Цей вільний ресурс йшов в ту ж Російську Федерацію, адже там теж зріс попит на газ для автомобілів через високі ціни на бензин. Така ж ситуація склалася і в Білорусі. Зрозуміло, чому обсяги виробництва на білоруському ГПЗ в Річиці скорочуються — немає сировини. Відповідно, падають і обсяги переробки. І потрібно шукати нових постачальників”, – повідомив Рябцев.