Автомобілі іноземної реєстрації. Прикордонники придумали нововведенняДуже скоро автомобілі іноземної реєстрації зможуть перетинати український кордон на спеціально виділеній смузі, що має скоротити черги, пише autocentre.ua

Держприкордонслужба зважилася на черговий крок щодо скорочення автомобільних черг на пунктах пропуску через український кордон. На цей раз було вирішено пустити автомобілі іноземної реєстрації за спеціальною виділеній смузі. Поки це стосується тільки двох пунктів пропуску: «Рава-Руська” та «Краковець”. Як показує статистика, більшість автомобілів іноземної реєстрації належить громадянам України, які перетинають кордон кожні п’ять днів.

Нововведення хочуть ввести поки тільки в експериментальному порядку – на один місяць. З цього приводу було проведено відповідна координаційна нарада між представниками Держприкордонслужби, поліції Львівської області та Львівської митниці. Якщо експеримент покаже свою ефективність, то автомобілі іноземної реєстрації перетинатимуть КПП по спеціальній смузі на постійній основі.

Поки що остаточного рішення не прийнято, проте в соцмережах вже розгорілася гаряча дискусія щодо доцільності такого нововведення Держприкордонслужби. Багато водіїв вважають, що автомобілі іноземної реєстрації в більшості своїй їздять через інший пропускний пункт – «Ягодин”. А про нього в планах прикордонників ні слова.

Крім того, автомобілісти нарікають, що спеціальні смуги будуть введені тільки в сервісних зонах КПП, хоча черги з автомобілів починаються за багато сотень метрів до них.