Митники встановлюють нові правила для автомобілівЗ нового року на українських водіїв чекають нововведення при тимчасовому ввезенні автомобілів, пише automotoclub.info.

Державна фіскальна служба всерйоз візьметься за нерозмитнені автомобілі з іноземною реєстрацією. Про це повідомив головний операційний директор Wiseman Rose LLP Сергій Креймер.

За його словами, Державна фіскальна служба вже готує списки всіх автомобілів, ввезених в режимі транзиту або тимчасового ввезення на територію України з 1 січня 2007 року. Машини, які порушили митний режим більше ніж на 48 годин, оголосять у розшук.

Співробітники ДФС також планують патрулювати вулиці спільно з поліцією. Таким чином легше виявити автомобілі-порушники.

Для додаткових перевірок митниця має намір відправляти запити в країни реєстрації авто. Крім того, виявлено імовірні фіктивні юридичні особи з Литви та Болгарії. На них зареєстровано по 2000-3000 автомобілів. Порушникам загрожує відповідальність згідно зі ст. 485 Митного кодексу України. Вона передбачає штраф у розмірі 300% від суми накладених платежів, тобто 8500 гривень. У разі несплати штрафу протягом 5 днів, на автомобіль накладуть арешт.

Особливу увагу приділятимуть авто на іноземних номерах, які використовуються в комерційних цілях. А якщо громадянин ввіз кілька авто і не розмитнив їх, то це загрожує кримінальною відповідальністю.