Коли розпочнеться виробництво нової ЗАЗ Славута?Після того, як автомобіль ZAZ Slavuta Nova було показано на Столичному автошоу в травні 2016 року, про нього всі забули. «Автоцентр» поцікавився у вітчизняного автовиробника, як триває підготовка моделі до виробництва.

Щоб зрозуміти поточний стан справ щодо впровадження нової ЗАЗ «Славута» у виробництво, «Автоцентр» звернувся до прес-служби корпорації «УкрАВТО», що володіє Запорізьким автомобілебудівним заводом. У відповідь на наш запит «УкрАВТО» повідомила:

«Як і було оголошено раніше, запуск виробництва ЗАЗ Slavuta Nova визначатиметься і обумовлюватиметься головними базовими чинниками: позитивне сприйняття потенційними споживачами і задоволення їхніх вимог, економічна доцільність виробництва, зумовлена обсягом виробництва 50 000 автомобілів на рік, зокрема експортом, а також за умови досягнення розміру внутрішнього ринку в 300 000 нових легкових автомобілів, наявності внутрішніх виробників, у співпраці з якими має бути досягнуто рівня локалізації щонайменше 50% і адаптації українського законодавства для виробників відповідно до умов країн ЄС. Наразі триває збір відгуків від потенційних клієнтів, що дасть змогу адаптувати автомобіль відповідно до їх побажаннями».

З огляду на цю відповідь, на заводі все ще чекають на виконання всіх цих чинників, тому підготовку до виробництва нової ЗАЗ Славута поки що не починали. Отже, обіцянка про початок складання цієї моделі в середині 2017 року, озвучена генеральним директором ЗАЗу Миколою Євдокименком на Столичному автошоу в травні поточного року, найімовірніше, не буде виконано. Адже для підготовки виробництва моделі на автозаводі потрібно близько року.