За останній місяць кількість ввезених іномарок з пробігом зросла вдесятеро.
У вересні 2016 року на українському автомобільному ринку було зафіксовано 8,5 тис. первинних реєстрацій легкових автомобілів, з яких 2,7 тис. припало на машини з пробігом, повідомила галузева асоціація Укравтопром. Це вдесетеро більше, ніж у серпні цього року і на 73% більше, ніж за аналогічний період минулого.
Нагадаємо, що загальний обсяг первинних реєстрацій легкових автомобілів у серпні склав 5,9 тис. машин, з яких 5% (270 шт.) припало на частку вживаних автомобілів.

«Можна констатувати, що зараз автотуризм вже став на потік»
Найпопулярнішим брендом серед вживаних автомобілів у вересні став Volkswagen – 536 одиниць. Французькі автомобілі Renault посіли друге місце (508). Трійку лідерів замикає Skoda (321).
У вересні кількість реєстрацій нових автомобілів практично не змінилася, а от сегмент б/у злетів у 10 разів, відзначає старший аналітик ІК Арт Капітал Олексій Андрейченко: «Можна констатувати, що зараз автотуризм вже став на потік».
Різке зростання первинних реєстрацій легкових автомобілів з пробігом пов’язане з дією закону про тимчасове зниження ставок акцизу на машини з пробігом, які ввозяться для власного використання, пояснює директор департаменту маркетингу та економічного аналізу асоціації Укравтопром Георгій Овсянников.
З ним погоджується начальник відділу продажу автомобілів з пробігом Das Welt Auto Сергій Федчун. За його словами, більшість таких машин ввозиться перекупниками – тими, хто вже давно займається цим бізнесом за винагороду. Щоправда, частина автомобілів ввозять самостійно з майданчиків, які розташовані в Польщі в безпосередній близькості до кордону. «Там перекупники добре знають, на які бренди і моделі є попит в Україні. Але найчастіше це не особливо дорогі транспортні засоби з великим пробігом», – говорить Федчун.
За підсумками року, частка ввезених машин з пробігом становитиме не менше 25% від загальної кількості реєстрацій, прогнозує Овсянников. За його словами, ця цифра буде на рівні 15-16 тис.
За словами Андрейченка, місячний показник до кінця року подвоїться, а загальна кількість ввезених машин з пробігом у 2016 році досягне 20 тис.