Заборона бензинових автомобілів: що чекає на водіїв?Автомобілі з двигунами внутрішнього згорання відходять у минуле, пише automotoclub.info.

Палата земель Німеччини Бундесрат закликала Єврокомісію заборонити з 2030 року допуск до експлуатації нових автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами. Ця дозволить виконати вимоги Паризької угоди по клімату, повідомляє Spiegel.

У заяві земельної палати говориться, що Єврокомісія за допомогою оподаткування та інших зборів повинна стимулювати автовласників до переходу до екологічно нейтрального транспорту. Розвиток нових технологій дозволяє розраховувати на успіх. У Німеччині до 2050 р викид двоокису вуглецю повинен скоротитися на 95%.

Експерти відзначають, що перехід на електромобілі здійснюється дуже повільно. Не допомагають навіть бонуси при придбанні транспортних засобів, яким не потрібні вуглеводні. Причина, насамперед, у відсутності належної інфраструктури.

На ринку практично всіх країн Європи, за винятком Норвегії, електромобілі займають всього 1%, підрахували фахівці Асоціації автомобільної промисловості Німеччини. За їхніми оцінками, двигун внутрішнього згоряння потребують тривалого часу як міст до нових екологічних досягнень. В іншому випадку, заборони будуть дорого коштувати автовласникам. Крім того, в доступному для огляду майбутньому виробники не зможуть значно збільшити продукцію авто на електричній тязі.

Як повідомлялося, Норвегія має намір заборонити автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами. Осло планує ввести заборону на допуск до експлуатації подібних транспортних засобів з 2025 року. До аналогічного кроку закликають владу Нідерландів. До 2035 р. продаж автомобілів, оснащених ДВС, можуть заборонити і в Україні.