Які автомобілі з Європи є найпопулярнішими в Україні? Відповідь на це запитання дає статистика асоціації «Укравтопром».
Почнемо з того, що за підсумками вересня 2016 року, третина вперше зареєстрованих машин в Україні – це вживані іномарки. Як неважко здогадатися, це завезені з Європи автомобілі, серед яких переважно машини з Німеччини, Польщі та країн Прибалтики.
Згідно з даними «Укравтопрому», в перший місяць осені на вживані машини з Європи припало 32% від загального обсягу первинних реєстрацій легкових автомобілів. У кількісному еквіваленті це 2 738 машин, що в 10 (!) разів більше, ніж у вересні 2015 року.
Автомобілі з Європи в Україну завозять аж ніяк не будь-яких марок. Звісно, ціна і стан відіграють важливу роль. Але одним із ключових критеріїв є все ж марка. Судячи з перших реєстрацій уживаних авто в Україні, найпопулярніші автомобілі з Європи – Volkswagen (536 автомобілів). Машини з Німеччини у нас продають і купують традиційно добре.
На другому місці – автомобілі марки Renault. У вересні в Україні було зареєстровано 508 б/в Рено з Європи. Замикає трійку лідерів серед уживаних іномарок – моделі Skoda.