Цікаву іномарку почнуть збирати в УкраїніВ Україні будуть збирати Skoda Kodiaq, придбати яку можна буде в березні 2017 року, тобто на місяць пізніше, ніж на європейському ринку.

Директор з маркетингу компанії Єврокар Сергій Боровик зазначає, що конкурувати Skoda Kodiaq на українському ринку буде з найбільш продаваним за підсумками останніх дев’яти місяців кросовером Kia Sportage, а також з Hyundai Santa Fe, вартість яких починається від 18,8 тис. євро і 33,3 тис. євро відповідно, повідомляє НВ Бізнес .

У Єврокарі зазначили, що будуть випускати ті самі модификації, що й на західному ринку. Тобто передньо- або повнопривідні моделі. У моторній лінійці буде три бензинових турбованих двигуни потужністю 125, 150 і 180 к.с. і два турбодизелі – по 150 і 190 к.с. Можна буде вибрати комплектацію із 6-ступінчастою механічною або 6 і 7-ступінчастими роботизованими DSG коробками передач. Як опція на Kodiaq будет доступна адаптивна підвіска, яка дозволить вибирати між трьома режимами: Normal, Comfort і Sport.

Швидкість розгону до 100 км/год у 125-сильного кросовера складе 11 секунд. А в більш потужного 180-сильного з бензиновим двигуном – 8 секунд.

Вартість цих автомобілів для нашої країни поки не визначено: «Усе залежатиме від передбачуваного обсягу продажів», – говорить директор з маркетингу компанії Єврокар Олена Кубишина. У Європі їхня ціна стартує від 24,5 тис. євро. В Україні ціна Skoda зазвичай майже не відрізняється від європейської.

Збирати нові кросовери будуть на Закарпатському заводі Єврокару, і ступінь локалізації при цьому не перевищить 50%, як і у випадку з іншими моделями цієї марки, що випускаються в Україні. «Тобто без фарбування і зварювання», – пояснює аналітик ІК «Арт-Капітал» Олексій Андрейченко.