5 простих порад по догляду за машиною взимку для автоледіБудь-який автомобіліст по-особливому ставиться до свого «залізного коня», не тільки з любов’ю, але і з повагою. Справжні автоледі вважають же свою машинку найкрасивішою, найшвидшою і найпривабливішою на світі. Але для того, щоб вона відповідала своєму статусу потрібно докласти чимало зусиль.

Портал «Знай.ua» підготував кілька простих порад по догляду за вашою «крихіткою» в зимовий період. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.

 

1. Як правильно доглядати за салоном автомобіля

У сніжну погоду, вода, яка потрапляє до салону машини, абсолютно не робить її чистішою. Тому перед тим, як сісти за кермо, потупайте добре на вулиці, щоб струсити з ніг сніг. Крім того, особливу увагу приділяйте коврикам, якщо, звичайно, у вас немає прихованого бажання довести днище авто до корозії від вологи, яка скопилася. Також в зимовий період робіть регулярну хімчистку салону.

 

2. Автомобільні замки взимку

Замки автомобіля теж можуть замерзати. І якщо, раптом машинка не хоче пускати вас всередину, не переживайте! Щоб цього не сталося, просушіть ручки феном і добре змастіть. Також непоганий варіант — вприскути до личинок замків трохи ведешки (WD-40).

 

3. Бачок для омивача

Дуже поширена проблема багатьох водіїв — замерзла рідина для омивання скла. Що ж робити? Тут рецепт простий — з приходом перших холодів залийте спеціальну рідину, що не замерзає. Це вбереже вас від такої неприємної ситуації.

 

4. Склоочисники взимку

Тут все досить просто! Перед кожною поїздкою ретельно очищайте двірники від льоду та інших дряпаючих речовин, які дуже якісно псують поверхню скла.

 

5. Кондиціонер у машині

Як виявилося, існують навіть такі водії, які користуються взимку кондиціонером. Та все одно, хоч раз в 2-3 тижні кожному власникові автівки рекомендують його включати. Такі профілактичні заходи не дозволять гумовим ущільнювачам задубіти і втратити герметичність. Вкулючайте кондиціонер разом з піччю і він не дасть вам замерзнути.