Українці «обкатали» нову схему розмитнення автоНа українському кордоні з’являються автомайданчики з машинами, ввезеними під продаж по закону про «дешеві вживані іномарки», пише business.vesti-ukr.com.

Такі є в Луцьку (тамтешній автобазар знаходиться найближче інших до кордону, а тому відомий найнижчими цінами) і в інших областях, розташування яких, правда, відомо тільки своїм.

Їх організатори-приватники працюють виключно за рекомендаціями. А юрособи вдаються до формально законній вигадці митно-ліцензійних складів.

Схема роботи наступна: до Луцька машину завозить іноземець на тимчасове ввезення, якщо клієнт вибирає машину, вони її вивозять і оформляють як ввезення на клієнта під митницю. Тобто фактично порушень немає, але без домовленості з митницею такі фінти не працюють, тим більше у них під боком. За непідтвердженою інформацією, за такі послуги беруть 100-500 євро.

Загалом, за схемою з тимчасовим ввезенням сотень і тисяч авто привезти не можна. Але в тому в Луцьку обкатують і більш «масовий» варіант, вдавшись до хитрощів митно-ліцензійних складів.

Схема така: завезли автомобілі на такий склад і починають показувати покупцям. Якщо авто підходить, з цього складу люди розмитнюють його на себе. Скільки авто проходить через склад в Луцьку – точно не відомо, але такі склади є у дуже багатьох підприємств.

Автозаводи, наприклад, на них вивантажують імпортне обладнання, комплектуючі, які розмитнюють невеликими партіями, замість того, щоб не вкидати відразу великі кошти на розмитнення.