Українці стали купувати більше автоПорівняно з минулим роком різко зросла кількість нових реєстрацій авто українцями. Ситуація виглядає навіть дуже оптимістично порівняно з минулим роком і може непрямо свідчити про те, що економіка зростає.
Однак якщо розглянути триваліший контекст — стає очевидно, як далеко ще не тільки до часів «до кризи 2008», але й до 2013.
Помітно, що кожна криза «б’є» вже наступного року: у 2008 купівлі нових авто були рекордними зокрема й тому, що люди вкладали гроші. У 2015 нових авто менше, ніж у 2014.
На сайті «Укравтопрому» з роками дещо змінювався формат викладу статистики. Часом лише українською, часом лише англійською мовою, часом обома.
В деякі роки статистика була лише помісячна, Укравтопром не рахував статистику за рік. При підрахунку ми могли дещо помилитися при перекладах, з огляду на різний стиль викладу (наприклад, часом рахуються cars без CV, а часом «автомобілі» без «професійних автомобілів» (яких при цьому мало у відсотках, тому похибка невелика). Незважаючи на можливі методологічні уточнення — загальна тенденція очевидна.

У 2016 році підраховано дані за січень-листопад, оскільки за грудень їх нема. За неповний 2016 рік українці зареєстрували 58 тисяч нових авто, тоді як за повний 2015, який був «дном» — 46.5 тисяч.