За користування нерозмитненим автомобілем треба буде сплатити в ДержбюджетДнями у Верховній Раді вже зареєстрували законопроект, який дасть змогу нашим громадянам з наступного року ввозити в Україну імпортні автомобілі без розмитнення терміном на рік. Особа зможе ввезти лише одну машину, якій сім років і більше, тільки для особистого користування.

 

Ми пропонуємо, щоб за перебування автомобіля з іноземною реєстрацією на території України люди платили гроші в Державний бюджет. Якщо, приміром, транспортний засіб коштує дві тисячі євро, то витрати для людини, яка оформить на рік тимчасове ввезення, в 2017 році становитимуть майже 150 євро, в 2018 році — 200 євро, в 2019 році — 250 євро.

Сьогодні ці кошти отримують чиновники, митники, всі ті, хто фальшує довідки, або іноземці, котрі надають так званий сервіс для наших громадян.

У разі, якщо особа захоче зареєструвати автівку в Україні, то всі сплачені в бюджет платежі в режимі тимчасового ввезення буде зараховано в суму розмитнення.

Крім того, протягом двох місяців з моменту набрання чинності законом транспортні засоби, які порушили строки вивезення, зможуть зробити це легально. Відповідна послуга буде платна.

Не виключаю, що в перший сесійний тиждень 2017 року законопроект може бути внесено до порядку денного, а в лютому — ухвалено в цілому.

Нагадаємо, сьогодні українці мають право тимчасово ввозити автомобіль із-за кордону на п’ять діб, тоді як іноземці — на рік.